Twee aanhoudingen na inbraak drogist

maandag 21 november 2016

Urk - In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 november zijn twee mannen aangehouden na een inbraak op de Ransuil op Urk. De mannen zitten nog vast en worden verhoord.

Die nacht rond 04.00 uur kwam er een inbraakalarm binnen bij de politiemeldkamer. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse maar de daders waren al gevlucht. Volgens een getuige stapten er drie mannen in een auto en reden hard weg. Het voertuig werd ondanks een zoekactie in de eigen provincie niet meer aangetroffen. Enige tijd later spotte agenten in Amsterdam het voertuig. Op dat moment zaten er vier verdachten in het voertuig, die er allen te voet vandoor gingen. Twee inzittenden, beiden 27 jaar en afkomstig uit Amsterdam, konden na een korte achtervolging worden ingerekend. In het voertuig dat in beslag werd genomen, werden diverse inbrekersspullen, maar ook mogelijke buit uit de drogist op Urk aangetroffen.

Op donderdag 17 november werd er al eerder bij deze drogist ingebroken. Rechercheurs onderzoeken of de aangehouden mannen ook betrokken zijn bij die inbraak.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Emmeloord | 112 alarmeringen Emmeloord | Goedkoop Tanken in Emmeloord | Supermarkten in Emmeloord | Weerbericht Emmeloord