Inbrekers aangehouden

woensdag 24 augustus 2016

Emmeloord - De politie heeft in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 augustus twee inbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. Naar een derde man die mogelijk betrokken was bij de inbraak is nog enkele uren gezocht met behulp van een hond en een helikopter. Na enkele uren werd de zoektocht zonder resultaat gestaakt.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie een melding dat een inbreker was overlopen bij een woninginbraak in de Rijnstraat. De melder had de achtervolging ingezet maar raakte de verdachte kwijt. Toen de agenten arriveerden zagen zij een auto rijden en controleerden de inzittenden. Zij voldeden aan het signalement dat door de melder was genoemd. Daarop werden beiden mannen aangehouden. Het gaat om twee Amsterdammers van 37 en 20 jaar.

Op dat moment zagen de agenten een derde persoon rennen. Deze kreeg een bevel om te stoppen, maar gaf daaraan geen gehoor. Agenten gingen er achteraan en kregen daarbij hulp van de politiehelikopter en een diensthond. Tijdens de zoektocht kwam een melding dat er iemand in een tuin stond aan de Zwartezeestraat. De melder was er nog achteraan gegaan maar moest het opgeven. Om 06.15 uur werd de zoektocht gestaakt. Nader onderzoek wordt ingesteld.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Emmeloord | 112 alarmeringen Emmeloord | Goedkoop Tanken in Emmeloord | Supermarkten in Emmeloord | Weerbericht Emmeloord