Politie waarschuwt voor betalen met vals geld

maandag 22 februari 2016

Emmeloord - Een 19-jarige inwoner van Emmeloord werd woensdag 10 februari slachtoffer van oplichting. Via een advertentiesite had het slachtoffer zijn telefoon verkocht, waarbij de koper met vals geld heeft betaald.

Het slachtoffer had via Marktplaats rond 20.15 uur bij zijn woning aan de Skagerrak afgesproken met de ‘koper’, om zijn mobiel te verkopen. De ‘koper’ had vooraf tijdens het gesprek aangegeven dat hij met vijf briefjes van 50 euro zou betalen. Nadat de ‘koper’ vervolgens met de telefoon is vertrokken, blijken het valse biljetten van 50 euro te zijn. Het slachtoffer nam direct contact op met de politie, maar de ‘koper’ werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement op:

-    Leeftijd 20 – 25 jaar oud

-    1.80 - 1.85 meter lang

-    Lang donkerblond haar

-    Droeg een blauwe sweater (mogelijk hoody) met spijkerbroek

-    Droeg daarop een donkergroene korte jas met mogelijk een bontkraag

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u op het bewuste tijdstip of in de omgeving van de Skagerrak iets gezien, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via M. 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Emmeloord | 112 alarmeringen Emmeloord | Goedkoop Tanken in Emmeloord | Supermarkten in Emmeloord | Weerbericht Emmeloord