Illegaal vuurwerk aangetroffen

maandag 29 december 2014

Emmeloord - Maandagmiddag 29 december troffen agenten een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan in een garage horende bij een woning aan de Meteorenstraat. In totaal werd voor ruim 200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Naar aanleiding van een anonieme melding stelden agenten eenonderzoek in bij de woning. In een garage troffen zij een grote hoeveelheidillegaal vuurwerk aan (nitraatbommen, cobra?s en lawinepijlen). Het vuurwerkwerd in beslag genomen, de bewoner werd aangehouden. Hij wordt verdacht van hetin bezit zijn van illegaal vuurwerk en mogelijk handelen in illegaal vuurwerk.

Zeer gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeergevaarlijk. Partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere nietveilige plekken worden opgeslagen, vormen een reel gevaar voor omwonenden.Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, meternstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roeptdaarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/ofhandel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem,0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Emmeloord | 112 alarmeringen Emmeloord | Goedkoop Tanken in Emmeloord | Supermarkten in Emmeloord | Weerbericht Emmeloord